info@vanmeijel.com Contact

Boktor voorkomen is beter dan boktor zelf bestrijden. Helaas is boktorbesmetting niet altijd te voorkomen. Een besmetting kun je in huis halen doordat een volwassen exemplaar van de boktor naar binnen vliegt en haar eitjes op het hout afzet. Aangezien houtaantastende insecten hun eitjes het liefst op onbehandeld hout afzetten, kunt u boktor voorkomen door nieuw hout goed te behandelen door dit bijvoorbeeld te verven, te lakken, te beitsen, etc.
Is er eenmaal actieve besmetting aangetroffen dan gaat deze niet vanzelf weg. U kunt de boktor zelf bestrijden, maar het is beter om hier direct een deskundige bij te halen. Van Meijel voert gratis en vrijblijvend inspecties uit.

Wanneer u boktor zelf wilt bestrijden moet u zich goed realiseren dat u met een zwaar giftig middel gaat werken en u de nodige beschermingsmaatregelen in acht moet nemen. Bovendien moet een boktorbehandeling deskundig worden uitgevoerd, zeker als u daarna de boel gaat aftimmeren. U komt er daarna nooit meer bij en wanneer de behandeling tegen boktor niet effectief is uitgevoerd, gaat de boktor besmetting door en komt u daar pas achter wanneer de constructie dusdanig aangetast is dat deze gaat verzakken.

Wanneer er bij u geen besmetting is aangetroffen en u wilt boktor voorkomen dan is het ook mogelijk om een preventieve behandeling te laten uitvoeren op onbehandeld hout. Het middel dat wij gebruiken verduurzaamt het hout en blijft jarenlang werkzaam. Het middel dat wij gebruiken is een professioneel middel en u kunt daarmee niet boktor zelf bestrijden.

Uw naam (verplicht)

Uw adres (verplicht)

Uw postcode

Uw plaats (verplicht)

Uw email

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw vraag/opmerking

Foto van situatie (afbeelding, max. 1MB):