info@vanmeijel.com Contact

Boktor vergassen, bestrijdingsmethode met 100% afdoding

De vergassingsmethode is een manier om houtvraat van boktor en andere houtinsecten in één keer tot een definitief einde te brengen. Naast bestrijding door middel van impregneren, waarbij een preparaat onder hoge druk op en/of in het hout wordt aangebracht, is boktor vergassen in sommige gevallen de methode bij uitstek. Boktor vergassen is een methode waarbij het te behandelen object wordt ingepakt in een soort tent. Als het pand ‘gasdicht’ is gemaakt wordt er gas ingelaten. Hierdoor word de boktor in alle stadia, inclusief het eistadium, afgedood.

Boktor vergassen, Van Meijel is hèt vergassingsbedrijf bij uitstek

Sinds 1998 is Van Meijel actief in heel Nederland met de bestrijding van boktor, maar ook houtworm en overige insecten. In het jaar 2005 is Van Meijel gestart om de techniek van het vergassen van boktor naar Nederland te halen. In 2009 heeft dat geleid tot het vergassen van de eerste woningen. Sindsdien zijn er talloze uiteenlopende objecten vergast, waaronder woningen, molens, schepen, maar ook fabrieken, meubelen en houtpartijen. Het grote voordeel van boktor vergassen is dat er totaal geen sloopwerkzaamheden benodigd zijn, al het houtwerk in het gehele object behandeld wordt in één keer en dat alle stadia van de boktor 100 procent worden afgedood.

Wat u verder moet weten over boktor vergassen

Lang niet altijd is het laten vergassen tegen boktor de meest efficiënte oplossing. Het meest voorkomende is impregneren van houtdelen met vloeibare bestrijdingsmiddelen. Maar wanneer de betreffende houtdelen niet bereikbaar zijn, bijvoorbeeld dat de zolderkap is afgetimmerd, kan vergassen een optie worden. Neemt u gerust contact op voor vragen of voor een vrijblijvende en gratis inspectie. Wij zullen u dan van advies op maat voorzien.

Uw naam (verplicht)

Uw adres (verplicht)

Uw postcode

Uw plaats (verplicht)

Uw email

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw vraag/opmerking

Foto van situatie (afbeelding, max. 1MB):