info@vanmeijel.com Contact

Aan de type gaatjes in het hout, oftewel de uitvliegopeningen van boktor, kun je veelal boktor herkennen. Maar je kunt ook boktor herkennen aan het type boormeel. Boktor herkennen doe je door op een aantal specifieke kenmerken te letten, onderstaand hierover meer informatie.

Boktor herkennen aan de hand van uiterlijk: Hierbij is het alleen van belang om de huisboktor te herkennen. Deze boktor is de enige boktor die aan uw constructie gevaarlijke schade kan toebrengen. De huisboktor is 1 tot 2,5cm lang, bruinzwart en heeft 2 grijsachtige vlekken op de rug. De boktor herkennen aan de larve van de boktor: de larve van de boktor is tot 3cm lang, geelachtig wit en heeft goed ontwikkelde kaken. Aanwezigheid van boktor herkennen aan sporen in het hout: ovale gaten in het hout met een diameter van 6 tot 9 mm en een rafelige rand. De boorgangen zijn geheel gevuld met. Het houtoppervlak is vaak rimpelig door de druk uit de boorgangen op het dunne
fineerlaagje dat nog intact is.

De herkenbaarheid van boktor is ook te typeren aan de hand van het boormeel van boktor. Het boormeel, ook wel houtmeel genaamd, heeft namelijk cilindrische deeltjes, meer specifiek korte ronde staafjes met enigszins grof poeder.
Boktor herkennen is gemakkelijker dan boktor bestrijden. Beide kunt u het beste aan een deskundig bedrijf overlaten. Als een boktorbesmetting niet wordt aangepakt zal dit op den duur funest zijn voor de constructie van het betreffende object.

Uw naam (verplicht)

Uw adres (verplicht)

Uw postcode

Uw plaats (verplicht)

Uw email

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw vraag/opmerking

Foto van situatie (afbeelding, max. 1MB):