info@vanmeijel.com Contact

Voordat boktor bestrijden aan de orde komt, is allereerst een uitgebreide inspectie noodzakelijk. Met name bij boktor bestrijden komt een professionele aanpak om de hoek kijken. De boktor kan het hout ernstig aantasten en behoort tot één van de schadelijkste houtvernielende insecten. Het is van wezenlijk belang de aantasting van de boktor tijdig te constateren en de boktor te bestrijden. Wacht u te lang of doet u niets? De kans is zeer aannemelijk dat er onherstelbare schade wordt aangericht en dat boktor bestrijden niet meer mogelijk is. Soms is het noodzakelijk om over te moeten gaan op gehele vervanging van de houtconstructie.

Boktor bestijden

De larven van de boktor, oftewel het larvale stadium, is het feitelijk het stadium dat afgedood wordt wanneer je praat over boktor bestrijden. Niet de volwassen exemplaren, maar juist de larven van de boktor. Deze larven leven meerdere jaren (3 – 12 jaar) in het hout, boren zich in het hout en houden zich richting einde van de cyclus dicht onder de oppervlakte op. Het is mogelijk dat u de boktor hoort knagen, maar het is absoluut geen teken dat wanneer u ze niet hoort knagen dat u dan geen last heeft van boktor en dat boktor bestrijding niet nodig is. Laat het over aan de specialist.  De huisboktor tast uitsluitend het naaldhout aan. Bij grenen en larikshout wordt bij voorkeur het spinthout aangetast. Afhankelijk van meerdere factoren kan gekozen worden voor één of meerdere  technieken om boktor te bestrijden. De techniek voor boktor bestrijden is onder meer afhankelijk van de  bereikbaarheid van het hout dat aangetast is, aangrenzende houtdelen en het soort hout.  Bij het onderdeel behandelmethoden krijgt u hierover meer informatie.

Om vast te stellen dat het een actieve aantasting van de boktor betreft, is het noodzakelijk dat er een inspectie plaatsvindt.

Van Meijel komt vrijblijvend bij u langs om advies en eventueel te volgen stappen door te spreken om de boktor te bestrijden.

Uw naam (verplicht)

Uw adres (verplicht)

Uw postcode

Uw plaats (verplicht)

Uw email

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw vraag/opmerking

Foto van situatie (afbeelding, max. 1MB):