info@vanmeijel.com Contact

Boktor behandelen met bestrijdingsmiddelen, een noodzakelijk kwaad. Wanneer u actieve besmetting door boktor aantreft, doet u er meer dan verstandig aan om de boktor zo snel mogelijk af te doden.

Van Meijel kan boktor behandelen door middel van een impregneerbehandeling. Het hout wordt meerdere malen onder hoge druk met een preparaat bespoten. Het middel trekt in het hout en de boktor gaat dood zodra deze het middel binnen krijgt. Het middel heeft een jarenlange residuele werking. Het hout wordt derhalve verduurzaamd en is beschermd tegen herbesmetting.

Bij boktor behandelen komen ook aanvullende werkzaamheden en technieken kijken, waaronder injecteren, (pneumatisch) beitelen en stofvrij maken.
Boktor behandelen door middel van impregneren is alleen effectief wanneer al het hout bereikbaar is. Wanneer het hout niet bereikbaar gemaakt kan worden, omdat het hout allemaal is weggewerkt achter betimmeringen, dan kan er geen 100% effectieve behandeling worden uitgevoerd. Boktor behandelen door middel van een gassing zou dan een mogelijke optie zijn. Deze methode van boktor behandelen is een zeer arbeidsintensieve en veelomvattende methode. Per saldo wordt gekozen voor het behandelen van boktor met gas, wanneer de optelsom van andere technieken met gevolgen van dien duurder zijn.

Uw naam (verplicht)

Uw adres (verplicht)

Uw postcode

Uw plaats (verplicht)

Uw email

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw vraag/opmerking

Foto van situatie (afbeelding, max. 1MB):